סידן * מלאי חדש! * מהסוג הטוב ביותר: ביסגליצינאט, בכמוסה, בשחרור מושהה!
סידן ומגנזיום - הפכים או משלימים?
כן, מותר לצרוך סידן ומגנזיום ביחד, אבל…
סידן ומגנזיום הם שני מינרלים שמתחרים על הספיגה בגופינו. כך שצריכתם יחדיו באותו הזמן תוביל לספיגה פחות טובה בהשוואה לצריכתם בהפרש של לפחות 2-6 שעות.
במקרים בהם אין ברירה, כגון כאשר יש לצרוך אותם יחד כדי להרחיק אותם מתרופות, או מתוספים אחרים, וכו', בהחלט ניתן לצרוך את השניים יחד. עם זאת, רצוי מאוד לצרוך סוג איכותי של המינרלים, כגון סידן ביסגליצינט ומגנזיום ביסגליצינט Fully Reacted. כך הספיגה של השניים תהיה טובה והם גם יפגעו פחות בספיגה זה של זה.
תוסף סידן ומגנזיום ביסגליצינאט ביחד – בקשר עם עודף חומציות בקיבה
כן, מומלץ לצרוך מגנזיום בזמן שצורכים סידן. זאת מהסיבה שמגנזיום לוקח חלק קריטי בספיגתו התקינה של הסידן, ומנגד, קשה לאבחן מחסור במגנזיום.
במילים אחרות: צריכת סידן בזמן של מחסור במגנזיום יכולה להוביל לנזקים חמורים (קלסיפיקציה), ומנגד: קשה לאבחן מחסור במגנזיום.
לכן, ככלל אצבע, כדאי לצרוך מגנזיום בזמן שצורכים סידן, על מנת להבטיח שלגוף מספיק מגנזיום.
באופן דומה למגנזיום, גם ויטמין K הכרחי לספיגה התקינה של סידן (בעצמות, שנייים, וכו'), ולכן ככלל אצבע אנו ממליצים על צריכתו.
לא, אין לכך חשיבות מיוחדת.
מחקר בחן מהו היחס המינימאלי בין צריכת מגנזיום וסידן ומצא שהוא 2:1, כלומר: על כל 2 מ"ג של סידן יש לצרוך לפחות 1 מ"ג של מגנזיום.
אך ניתן גם לצרוך מגנזיום וסידן ביחס של 1:1 או 1:0.75 או אפילו 1:1.5. יחסים שונים מקבלים סימוכין במדע כיחסים מועדפים ולא מדובר פה במדע מדויק, והנסיבות האישיות גם עשויות להשפיע.
נציין שהצריכה היומית המומלצת של סידן עומדת על כ- 1 גרם ליום, בעוד שהצריכה היומית המומלצת של מגנזיום עומדת על כ- 400 מ"ג ליום, כלומר: יחס של 2.5:1.
סידן בתוסף איכותי כגון סידן ביסגליצינט בשחרור מושהה אכן נספג טוב יחסית. סידן בתוסף שאינו איכותי, ייספג הרבה פחות טוב ויגדיל את הסיכון לתופעות לוואי ואף לנזקים!
סידן קרבונט או גלוקונט ייספגו פחות טוב מסידן ציטראט ובטח שפחות טוב מסידן ביסגליצינט או סידן אמורפי.
עם זאת חשוב לציין שויטמין K ומגנזיום הם גורמים קריטיים בספיגתו של סידן, ולכן חשוב מאוד שלא יהיה מחסור בהם בזמן שצורכים סידן.
אנו בד"ר ויטמין ממליצים ככלל אצבע לצרוך יחד עם סידן גם מגנזיום, ויטמין K וויטמין D.
ישנם מינרלים שכאשר הם לא נספגים, הם יוצאים בשתן, ועל הדרך אולי גוררים קצת תופעות לוואי כגון בחילה (אבץ גלוקונט) או שלשול (מגנזיום אוקסיד).
מנגד, סידן שאינו נספג כנדרש, עלול לגרום נזקים ואף נזקים חמורים, ולכן חשוב מאוד שסידן ייספג.
לכן חשוב לצרוך סידן מסוג איכותי (כגון סידן ביסגליצינט או סידן אמורפי) ובפורמולה איכותית.
כדי שסידן ייספג חיוני שיהיה בגופינו מגנזיום כמות גם ויטמין K.שני אלו לוקחים חלק פעיל בתהליך הספיגה התקין של סידן.
כדי לעזור למגנזיום להיספג, כדאי לצרוך ויטמין D3 שגם עוזר לספיגת הסידן.
כדי לעזור לסידן להיספג, כדאי לצרוך מגנזיום וגם ויטמין K2.
עם זאת, מגנזיום וסידן מתחרים על הספיגה בדומה לכך שויטמין D ו- K מתחרים על הספיגה.
לכן מומלץ לצרוך מגנזיום עם ויטמין D3 ביחד, בהפרש של לפחות 2-6 שעות מצריכת סידן עם ויטמין K2 ביחד.
כן, כמות עם כל תוסף תזונה כמעט, צריכה של מספר מנות של סידן ו/או מגנזיום תביא לספיגה משופרת בהשוואה לצריכת אותו המינון במכה אחת.
כן, סידן ו/או מגנזיום כמות גם ויטמין K2 מתנגשים עם תרופות שונות, ויכולים אף לבטל את השפעת תרופות שונות.
לבחינה מעמיקה של מקרים ספציפיים ניתן לפנות אלינו לייעוץ בתשלום על-ידי צוות הרופאים המומחים או המטפלים שעובדים איתנו (נטורופתים, הומאופתים, וכו').
טיפ - יתר חומציות בקיבה וריפלוקס!
יש המשתמשים במגנזיום וסידן כ- Antacids, בקשר עם עודף חומציות בקיבה, ריפלוקס, GERD, וכו'. במקרים שכאלו, בהחלט יש היגיון לצרוך מגנזיום וסידן יחד. צריכת המגנזיום והסידן יחדיו אפשרית בתוסף של VitaSol שמיועד למטרה זו בדיוק. התוסף מספק מגנזיום וסידן מהאיכותיים בעולם, כשהם בסיסיים – בחומציות pH10, ללא אלומיניום וללא תוספת חומרים "לא-פעילים".