האבץ שלנו קצת יקר, אנחנו מודעים לכך. אבל אין שני לו, בשום מקום בעולם. אבץ הוא מינרל זול יחסית, אז למה המחיר? קודם כל, לקחנו את האבץ הטוב ביותר שקיים – מסוג ביסגליצינאט. זה לא עוד אבץ גלוקונט שעושה בחילות או פיקולינט שעשוי מחומצה רעילה.
שנית האבץ שלנו מכיל קוורצטין, כורכום, ברומלין, וסילימארין. רכיבים יקרים לאין שיעור מהאבץ עצמו. רכיבים שהופכים את האבץ לכזה שנספג בתאים, ליעיל. רכיבים שמספקים בעצמם אינספור ערכים מוספים.
בסופו של יום, אבץ הוא לא המטרה אלא הכלי להשיג את המטרה: מערכת חיסון, שיער, ציפורניים, חוש ריח שאבד, חשק מיני, בלוטת תריס, התפתחות בהריון, ומה לא… הפורמולה הייחודית שלנו מיועדת לשפר במידה ניכרת את ספיגת האבץ, תוך הורדת תופעות הלוואי למינימום, ובכך לעזור להשיג את המטרה לשמה האבץ נלקח!
חגי ידידיה, ד"ר ויטמין
מדוע האבץ שלנו מומלץ?
- אבץ ביסגליצינאט (Zinc Bisglycinate) הוא האבץ בתצורה האיכותית ביותר שקיימת. הסברנו למטה בהרחבה מדוע סוג זה עדיף על סוגי האבץ האחרים, לרבות אבץ ציטראט, אבץ פיקולינט, אבץ גלוקונאט, וכו'.
- הפורמולה כוללת את היונופורים של אבץ על מנת להפוך אותו לאבץ במצבו היונופורי הייחודי (ZN+1). כך היונופורים מסיעים את האבץ דרך מחסום התאים (ממברנת התא) ומאפשרים את ספיגת האבץ ברמת התא. הפורמולה הייחודית כוללת קוורצטין, כורכום ו- Sylimarin. אלו עובדים ביחד עם אינזימי הברומלין בסינרגיה, כך שהשלם גדול מסכום חלקיו.
- נחושת ביסגליצינאט (Copper Bisglycinate): צריכת אבץ גוררת מחסור בנחושת בדיוק כפי שצריכת ברזל גוררת מחסור באבץ ובנחושת, וכפי שצריכת סידן גוררת מחסור במגנזיום (וההיפך). כדי להימנע ממחסור בנחושת כתוצר לוואי של צריכת אבץ, הוספנו לפורמולה נחושת ביסגליצינאט איכותית, במינון 1.5 מ"ג לכמוסה.
- שחרור מושהה: התוסף אבץ ביסגליצינאט קומפלקס של VitaSol מגיע בשחרור מושהה, מה שרק משפר את הספיגה ומונע תופעות לוואי עוד יותר! מינימום בחילה, מקסימום ספיגה!
- מופק מכרייה: תוספי תזונה יכולים להיות מופקים מהטבע או מיוצרים באופן סינטטי לחלוטין (בדומה לתרופות) ולהיות מופקים מנפט / פטרוליום / רכיבים שעברו הנדסה גנטית, וכו'. המינרלים אבץ ונחושת שבתוסף שלנו מופקים מכרייה, וכמובן שאין בהם הנדסה גנטית.
- כמוסה (לא טבליה): לחוויית בליעה נוחה וחלקה. הכמוסה בגודל 0, כלומר: גודל סטנדרטי-קטן.
האבץ הטוב בעולם
השקענו המון כדי שיהיה בישראל תוסף אבץ ממש איכותי. באמת.
התקשרנו עם יצרנים בחו"ל, קיבלנו אישור ממשרד הבריאות לייבוא האבץ, ייבאנו את חומר הגלם, התקשרנו עם מפעל בעל הסמכת GMP לצורך ייצור התוסף, פיתחנו פורמולה שמבוססת על חוד החנית של המדע והמחקר, ואז התייעצנו עם מומחים בארץ ובעולם, ושיפרנו אותה עוד יותר, והנה לאחר שנים של השקעה הבאנו לארץ את האבץ הטוב בעולם!
אבץ ביסגליצינאט יונופורי-אינזימטי!
מדוע אין ויטמין C באבץ שלנו?
ויטמין C ידוע בכך שהוא משפר ספיגת אבץ. אז מדוע לא הוספנו ויטמין C לתוסף שלנו?
הסיבה הראשונה היא שויטמין C הוא סינטטי לחלוטין ואינו מופק מויטמין סי. הוא מופק מתירס שלעתים אף עבר הנדסה גנטית! בשל כך ויטמין C בעל פוטנציאל גבוהה לגרור נזקים כגון: מחלות לב ואבנים בכליות! מעבר לכך, גם ויטמין C גורר מחסור בנחושת והשילוב שלו עם אבץ מזיק כפליים! עוד בכתבה: איזה ויטמין C הכי טוב ולמה הוא לא טוב.
הסיבה השנייה היא שהעדפנו למלא את הכמוסה ברכיבים מועילים פי כמה לספיגת ויעילות האבץ: יונופורים, אינזימים וכמובן נחושת שתפקידה למנוע מחסור שיכול לנבוע מצריכת האבץ. בתוספים אחרים ממלאים את הכמוסה בחומרים סינטטיים לא-פעילים ומזיקים.
איכות ברמה הגבוהה ביותר
לאחר שבחרנו לייצר אבץ מהסוג הטוב ביותר, בפורמולה הטובה ביותר, המשכנו עם אותו הקו: פרקטיקות ייצור מתקדמות ביותר, כמות גם סטנדרטים גבוהים ביותר של איכות, אפיון, פיתוח, פורמולציה וייצור:
רכיבים לא פעילים הם רכיבים שנמצאים כמעט בכול תוספי התזונה בארץ (ובכלל), ואין להם תפקיד בריאותי/תזונתי. ההיפך מכך. מטרתם היא להוזיל את הליך הייצור, להקל על המכונות או על הליך ייצור המוצר, להאיץ אותו, להוריד את כמות האבקה בחדר הייצור כך שיהיה יותר קל לנקות, וכו'.
מבט מהיר על האבץ ביסגליצינט שלנו מגלה שאין בו כלל רכיבים לא פעילים פרט לכמוסה עצמה! אין רכיבים לא פעילים סינטטיים, אין רכיבי מילוי, אין רכיבים מונעי התגיישות, אין רכיבים משמרים, שום כלום! גם בהיבט זה אנו מספקים את המוצר האיכותי ביותר שניתן, וכול המוסיף גורע...
כמוסה (טבעונית): באופן דומה ייצרנו את האבץ ביסגליצינט בכמוסה טבעונית (ולא בטבליה שנתקעת), לבליעה קלה ולחוויה חלקה...
מה זה אבץ גליצינאט?
אבץ הוא מינרל, יסוד כימי שסימונו Zn. אבץ ביסגליצינאט נקרא גם גליצינאט (Zinc Bisglycinate) והוא מסוג כלאט. הוא האבץ הכי איכותי שקיים בתוספי תזונה: הוא קשור מולקולרית עם חומצת האמינו גליצין שמאפשרת לו להיספג מעולה, לעבור את מחסם הדם-מוח, וכך לגרור מינימום תופעות לוואי (כגון בחילות או הקאות).
בנוסף, חומצת האמינו גליצין (glycine) עצמה ידועה כבעלת סגולות רבות, למשל:
חומצת האמינו גליצין חיונית לגוף לצורך סינטזה של הסופר-אנטי-אוקסידנט גלוטתיון (glutathione).
האם עדיף אבץ פיקולינט?
אבץ פיקולינט מופק על-ידי קשירת אבץ עם חומצה שנקראת picolinic acid. ספיגתו דווקא טובה יחסית, אבל מחקרים מראים שחומצה פוקולינית קטלנית במינונים גבוהים!
בגרמניה אבץ פיקולינט אף נאסר בעבר לשימוש בטענה שהוא מסרטן!
בדומה נמצאו עדויות לכך שאבץ פיקולינט גורר בעיות בכבד. הדבר אף "זכה" לביטוי במדריך שפרסם איגוד הרופאים והמנתחים האמריקאי, שהמליץ לא להשתמש כלל באבץ פיקולינט!
לסיכום: אבץ ביסגליצינאט טוב בהרבה מאבץ פיקולינט וכול המוסיף גורע... די לומר שאבץ ביסגליצינאט לא עשוי מחומר קטלני או מסרטן. ההיפך מכך: ניתן לקחת אבץ ביסגליצינאט במינונים גבוהים, תוך מינימום חשש לתופעות לוואי.
אילו סוגי אבץ קיימים?
אבץ מוכר בתוספי תזונה במספר סוגים שחלקם נספגים טוב יותר חלקם פחות, וחלקם ממש לא נספגים... הנה הסוגים הפופולרים ביותר של אבץ בארץ:
- אבץ ביסגליצינט - Zinc Bisglycinate
- אבץ פיקולינט - Zinc Picolinate
- אבץ ציטראט - Zinc Citrate
- אבץ גלוקונט - Zinc Gluconate
- אבץ סולפאט - Zinc Sulfate
ספגית אבץ - מחקרים
המחקר הזה מצא שהספיגה של אבץ ביסגליצינט טובה ב- 43.4% יותר מהספיגה של אבץ גלוקונט.
המחקר הזה מצא שהספיגה של אבץ גלוקונט ושל אבץ ציטראט שקולה.
כלומר: אבץ ביסגליצינאט נספג משמעותית יותר טוב מסוגי אבץ אחרים לרבות אבץ גלוקונט ואבץ ציטראט. גם אבץ סולפאט ממש לא ידוע בספיגתו הגבוהה...
נתונים אלו עקביים גם עם מינרלים אחרים מסוג ביסגליצינאט, למשל: מגנזיום ביסגליצינאט נספג הרבה יותר טוב בהשוואה למגנזיום אוקסיד, מגנזיום ציטראט, מגנזיום קרבונט, מגנזיום הידרוקסיד, וכו'.
כך גם ספיגתם של מינרלים אחרים מסוג ביסגליצינאט (כגון סידן, ברזל, מנגן, ונחושת) טובה בהשוואה לאחיהם ה"ציטראטים", "קרבונטים", "גלוקונאטים", "אוקסידים", וכו'.
מה עדיף אבץ גלוקונט או ציטראט?
אבץ גלוקונט פופולרי בעיקר בתור אבץ למציצה. הוא מיוצר על ידי קשירת אבץ עם סוכר (גלוקוז). ספיגתו אינה טובה והוא ידוע כגורר תופעות לוואי רבות ובעיקרן בחילות.
אבץ ציטראט מיוצר על-ידי קשירת אבץ עם חומצת לימון (citric acid) שאינה מופקת מלימון כלל, אלא מיוצרת באופן סינטטי על-ידי פרמנטציה של סוכר! ספיגתו אינה טובה וגם הוא ידוע כגורר תופעות לוואי רבות ובעיקרן הקאות.
לסיכום: אבץ ביסגליצינאט טוב בהרבה מאבץ גלוקונט או אבץ ציטראט. הוא קשור לחומצת האמינו האיכותית גליצין לה סגולות רבות, ולא לרכיבים נחותים כגון סוכר או גלוקוז. מכך שאבץ בסיגליצינאט קשור עם גליצין ונספג היטב, הוא גם גורר פחות תופעות לוואי שמוכרות עם אבץ ובעיקרן בחילות והקאות..
איזה אבץ הכי טוב!?
אבץ, אבץ פיקולינט, גליצינאט, ציטראט, גלוקונט, סולפאט
אבץ ביסגליצינאט הוא סוג האבץ הטוב ביותר: הוא נספג מצוין, ואינו גורר ריבוי תופעות לוואי כגון בחילות והקאות, כפי שגוררים אבץ גלוקונט או ציטראט או סולפט, שספיגתם נחותה בהרבה.
אבץ ביסגליצינאט קשור לחומצת האמינו גליצין, והוא "יורש" את סגולותיה הרבות. זאת בניגוד לסוגי האבץ האחרים שקשורים עם "סתם חומר" לא איכותי כגון עמילן תירס או סוכר או גלוקוז. את השיא שבר אבץ פיקולינט שקשור עם חומצה פיקוליניטית מזיקה! מחקרים מציגים שאבץ פיקולינט מסרטן, מזיק לכבד ושהחומצה הפיקולינית אף קטלנית במינונים גבוהים! בהתאם לכך אבץ פיקולינט גם נאסר למכירה בגרמניה ואיגוד הרופאים והמנתחים האמריקאי המליץ לא לצרוך אותו!
לסיכום: אבץ ביסגליצינאט הוא הסוג הטוב ביותר של אבץ: הוא נספג מצוין, גורר מינימום תופעות לוואי, ואינו קשור עם חומצה מזיקה אלא ההיפך מכך: הוא קשור עם חומצת האמינו גליצין, לה סגולות רבות.
תופעות לוואי - אבץ
תופעות הלוואי המוכרות ביותר של אבץ הן בחילות והקאות. במינון גבוהה מאוד אבץ גורר עצירות.
תופעות לוואי נוספות, פחות נפוצות כוללות סחרחורות, תגובות לא רצויות במערכת העיכול כגון התכווצויות, כאבי בטן, שלשול, וכו'.
עם זאת, אבץ ביסגליצינאט נספג מצוין ובשל כך גורר פחות תופעות לוואי בהשוואה לסוגי אבץ אחרים שספיגתם נחותה בהרבה, כגון אבץ גלוקונט, אבץ סולפאט, ואבץ ציטראט. עם זאת, תופעות לוואי הן חלק מעולמו של אבץ, ואין דרך להימנע מכך. ההבדל הוא באחוז המקרים בהם יש תופעות לוואי: האם הוא ממש גבוהה, או ממש נמוך... כדי שתופעות הלוואי יהיה מינימאליות, אנו משתמשים באבץ מעולה (ביסגליצינאט), בשחרור מושהה, ומבלי להוסיף חומרים לא-פעילים (פרט לכמוסה עצמה),
מה לעשות כשיש תופעות לוואי לאבץ?
- לעבור לאבץ מסוג אחר שגורר פחות תופעות לוואי כגון אבץ ביסגליצינאט.
- לקחת אבץ בפורמולה לספיגה משופרת. ככללת ספיגה משופרת מביאה לפחות תופעות לוואי.
- לקחת את האבץ עם האוכל, ולא על קיבה ריקה.
- לשתות יותר מים עם צריכת האבץ ולאחר מכן
- לקחת אבץ במינון נמוך יותר, למשל: במקום 40 מ"ג, לקחת אבץ במינון 30 מ"ג או אף 18 מ"ג.
- חלוקה למנות: לקחת את המינון הדרוש במספר מנות קטנות, בהפרש של כמה שעות בין מנה למנה.
- לקחת אינזימים לעיכול או פרוביוטיקה
מהו המינון המומלץ של אבץ
לפי המלצות משרד הבריאות, הקצובה היומית המומלצת של אבץ היא 12 מ"ג ליום לנשים בוגרות, ו- 15 מ"ג לגברים בוגרים. מנגד, הקצובה המרבית היא 50 מ"ג ליום.
עם זאת, המלצות משרד הבריאות פורסמו בשנת 1997 ומאז המדע למד כמה דברים… למשל, שמינון יומי של 50 מ"ג של אבץ עלול לגרור מחסור הן בברזל והן בנחושת. לכן ייצרנו את האבץ קומפלקס של VitaSol במינון 40 מ"ג אבץ לכמוסה ובתוספת נחושת.
עם זאת, ייתכן שבזמן מחלה או בזמן מצב אקוטי, הרופא או הגורם המטפל ימליץ על מינון של 120-200 מ"ג ליום, כלומר: 3-5 כמוסות ליום, לתקופה מוגבלת. במצב שכזה חשוב לשתות הרבה כדי למנוע עצירות.
הוראות שימוש ואחסון
הוראות שימוש: כמוסה אחת ליום. ניתן לקחת עם או בלי אוכל, אבל מומלץ לקחת עם אוכל ו/או עם כוס מים מלאה, כדי למנוע תופעות לוואי כשיש.
אחסון: עדיף לשמור את המוצר בטמפרטורה של עד 30 מעלות, ב- 30%-70% לחות. ניתן לשמור בקירור או בארון.
מאפייני מוצר - מידע משלים
כמוסה / טבליה: כמוסה
גודל כמוסה: 0 (גודל סטנדרטי, לא גדול)
מידע על אלרגנים: אינו מכיל אלרגנים
אינו מכיל גלוטן: נכון
אינו מכיל חלב: נכון
טבעוני / צמחוני: כן
המינרלים מופקים מכרייה או מייצור סינטטי (מנפט, פטרוליום וכו'): כרייה
האם המינרלים Fully Reacted: כן (הצהרת יצרן)
מיוצר במפעל בעל הסמכת GMP / תי"נ (תנאי ייצור נאותים): כן
רכיבים
רכיבים "פעילים":
- אבץ ביסגליצינט 40 מ"ג (אלמנטאלי)
- נחושת ביסגליצינאט 1.5 מ"ג (אלמנטאלי). תפקידה למנוע מחסור בנחושת בשל צריכת אבץ
קוורצטין 50 מ"ג (יונופור של אבץ) - ברומלין 50 מ"ג (אינזים שעובד יחד עם קוורצטין)
- כורכומין 95% 50 מ"ג (יונופור של אבץ)
- תמצית זרעי גדלין שמספקת 40 מ"ג Silymarin (יונופור של אבץ)
רכיבים לא פעילים: כמוסה טבעונית וזהו! (היפרומלוז וגומי גלן)
בתהליך הייצור לא הוספנו רכיבים לא פעילים כגון רכיבים משמרים, עמילנים מעובדים, חומרי מילוי, מונעי התגיישות, חומרי הלחה, מייצבים, מסמיכים, צבעי מאכל, וכו'. כך אנו שומרים על התוסף "נקי" מרכיבים מלכלוכים שתפקידם אינו להזין אותנו אלא להזין המכונה בחדר הייצור...
כשרויות:
- בד"צ מהדרין בהשגחת הרב אברהם רובין
- כשר פרווה
שאלות ותשובות - אבץ
חוש ריח ו- חוש טעם עלולים להיפגע בשל מחסור באבץ. זוהי תופעה מוכרת שמחסור באבץ מחמיר בעקבות מחלה ויראלית. ואז… כשהמחלה עוברת, לעתים רבות המחסור נשאר ומתחילים סימפטומים… לא רק חוש ריח חלש או חסר, אלא גם נשירת שיער או מה…
ככלל, הפתרון למחסור באבץ הוא תוסף תזונה אבץ. אבל לא כל התוספים אותו דבר. תוסף לא איכותי לא ייספג, לא יעבור את מחסום הדם מוח, יגרור תופעות לוואי ועלול אפילו להזיק (ראה למעלה על הנזקים האפשריים בגלל אבץ פיקולינט או תופעות הלוואי בגלל אבץ גלוקונט). לכן אנו ממליצים רק האבץ של ויטסול שספיגתו כמות גם איכותו מעולים. האבץ הזה בהחלט בעל פוטנציאל לעזור במקרים של מחסור באבץ, ולתת מענה לבעיות מהסוג הזה. לרבות בעיות עם חוש הטעם והריח.
לסיכום: האם אבץ יחזיר את חוש הטעם? כמובן שלא. אסור לייחס סגולות רפואיות לתוספים. האם האבץ של VitaSOl יכול לעזור לשפר את רמות האבץ למי שחסר לו אבץ וכך לפתור בעיות שנובעות ממחסור באבץ? כמובן שכן…
למעלה סקרנו באריכות את סוגי האבץ הפופולריים בארץ:
- אבץ פיקולינט – המזיק ביותר. הוא אף נחסם למכירה בגרמניה ואיגוד הרופאים והמנתחים האמריקאי ממליץ שלא להשתמש בו!
- אבץ גלוקונט – גורר תופעות לוואי רבות ובעיקרן בחילות והקאות
- אבץ ציטראט – ספיגתו בינונית, והוא קשור עם עמילן תירס או סוכר מה שלא תורם ואינו אידיאלי…
- אבץ סולפאט – אינו טוב בדומה לאחיו הגלוקונט
- אבץ גליצינאט שנקרא גם ביסגליצינאט או כלאט – האבץ הטוב מכולם, בפער ניכר!
אבץ גליצינאט נספג מעולה, בעל הפוטנציאל לעבור את מחסום הדם-מוח, גורר מינימום תופעות לוואי, וקשור עם חומצת האמינו גליצין – חומצת אמינו בעלת איכויות וסגולות רבות. סוג זה של אבץ בטח שאינו קשור עם רכיבים לא-מועילים ואף מזיקים כמות שראינו בסוגי האבץ האחרים.
האבץ גליצינאטל של VitaSOl מגיע בפורמולה ייחודית שמבוססת על חוד החנית של המדע והמחקר בעולם. הפורמולה כוללת יונופורים ואינזימים לשיפור הספיגה והיעילות עוד יותר. בנוסף, האבץ מיוצר בטכנולוגיה ובפרקטיקות ייצור מתקדמות ובשחרור מושהה. כך שזהו Win-Win, גם נהנים מסוג האבץ הכי איכותי, וגם מפורמולה מתקדמת לספיגה ואפקט מרביים.
ניתן לקחת אבץ עם או בלי האוכל, בכול שעות היום. במידה וניתן, עדיף לקחת אבץ רחוק ממינרלים אחרים ובעיקר מברזל, כיוון שהם "רבים" על הספיגה ומפריעים זה לספיגה של זה.
ניתן גם לקחת אבץ עם ויטמין C שמשפשר את ספיגת האבץ, אך ככלל איננו ממליצים על צריכת ויטמין C מעבר לדרוש בשל הנזקים שויטמין C סינטטי (כן/לא) מהונדס גנטית יכול לגרור.
במידה והאבץ גורר תופעות לוואי ובעיקרן בחילה והקאות, אז ניתן לקחת אותו עם או בלי האוכל, הפוך מלפני כן. במידה וזה לא עוזר, ניתן לנסות אבץ מסוג אחר. ככלל אבץ גלוקונאט גורר הכי הרבה תופעות לוואי ומומלץ לנסות אבץ ביסגליצינאט.
- האם ניתן לקחת מגנזיום בלילה? כן. למגנזיום אפקט מרגיע וניתן לקחת אותו לפני שינה.
- האם ניתן לקחת מגנזיום בבוקר? כן, מגנזיום לוקח חלק בתהלך יצירת האנרגיה (אך אינו ממריץ), וניתן לקחת אותו בבוקר.
- האם ניתן לקחת מגנזיום על קיבה ריקה? כן, אבל במקרה של תופעות לוואי כדאי לנסות לקחת עם אוכל.
- האם ניתן לקחת מגנזיום עם אוכל? כן, אבל במקרה של תופעות לוואי אפשר לנסות על קיבה ריקה.
לפי המלצות משרד הבריאות, הקצובה היומית המומלצת של אבץ היא 12 מ"ג ליום לנשים בוגרות, ו- 15 מ"ג לגברים בוגרים. מנגד, הקצובה המרבית היא 50 מ"ג ליום.
עם זאת, המלצות משרד הבריאות פורסמו בשנת 1997 ומאז המדע למד כמה דברים. למשל, שמינון יומי של 50 מ"ג של אבץ עלול לגרור מחסור הן בברזל והן בנחושת. לכן ייצרנו את האבץ קומפלקס של VitaSol במינון של עד 40 מ"ג אבץ לכמוסה, ועם תוספת של נחושת.
תופעות הלוואי המוכרות ביותר של אבץ הן בחילות והקאות. במינון גבוהה אבץ גורר עצירות.
תופעות לוואי נוספות, פחות נפוצות כוללות תגובות לא רצויות במערכת העיכול כגון התכווצויות, כאבי בטן, שלשול, וכו'.
עם זאת, אבץ ביסגליצינאט נספג מצוין ובשל כך גורר פחות תופעות לוואי בהשוואה לסוגי אבץ אחרים שספיגתם נחותה בהרבה, כגון אבץ גלוקונט, אבץ סולפאט, ציטראט וכו'.
תופעות הלוואי המוכרות ביותר של אבץ הן בחילות והקאות. במינון גבוהה אבץ גורר עצירות.
תופעות לוואי נוספות, פחות נפוצות כוללות תגובות לא רצויות במערכת העיכול כגון התכווצויות, כאבי בטן, שלשול, וכו'.
עם זאת, אבץ ביסגליצינאט נספג מצוין ובשל כך גורר פחות תופעות לוואי בהשוואה לסוגי אבץ אחרים שספיגתם נחותה בהרבה, כגון אבץ גלוקונט, אבץ סולפאט, ציטראט וכו'.
מה ניתן לעשות במידה ויש לי תופעות לוואי לאבץ?
- לעבור לאבץ מסוג אחר שגורר פחות תופעות לוואי כגון אבץ ביסגליצינאט.
- לקחת את האבץ עם האוכל, ולא על קיבה ריקה.
- לקחת אבץ במינון נמוך יותר, למשל: במקום 40 מ"ג, לקחת 25 מ"ג.
- לקחת את המינון במספר מנות, בהפרש של כמה שעות בין מנה למנה.
כן, ניתן לצרוך תוספים נוספים יחד עם האבץ ביסגליצינט קומפלקס של VitaSol, כגון ויטמין D וגם ויטמין C. אלו רק ישפרו את ספיגתו עוד יותר. עם זאת, ויטמין C במינון גבוהה עלול להזיק לבריאות כפי שתיארנו בהרחבה כאן.
כמות עם כל תוסף או תרופה, תמיד מומלץ לברר עם רופא או עם איש מקצוע: מהן התגובות הבין-תרופתיות והאם קיימות נסיבות שבגינן אין לקחת תוסף זה או אחר.
אבץ מוכר בתוספי תזונה במספר סוגים שחלקם נספגים טוב יותר חלקם פחות, וחלקם ממש לא נספגים… הנה הסוגים הפופולרים ביותר של אבץ בארץ ובעולם:
- אבץ ביסגליצינט – Zinc Bisglycinate
- אבץ פיקולינט – Zinc Picolinate
- אבץ ציטראט – Zinc Citrate
- אבץ גלוקונט – Zinc Gluconate
- אבץ סולפאט – Zinc Sulfate
אנשים רבים מתקשים בבליעה של "כדורים". בעיקר נתקלנו בבעיה הזאת כשמדובר בטבליות (Tablets).
על כן ייצרנו את התוסף אבץ ביסגליצינט כמות גם את מרבית התוספים שלנו בתצורת כמוסה / קפסולה (Capsule) ולא בטבליה. לאנשים רבים כמוסות נוחות בהרבה לבליעה. הן חלקות ומחליקות בפה ובגרון, ונוטות הרבה פחות "להיתקע".
גדול הכמוסה של אבץ ביסגליצינט הוא סטנדרטי (גודל 0), ואינו גדול כמות טבליות ענקיות של יצרנים אחרים כגון של ויטמין C או מגנזיום. גודל הכמוסה אינו גדול בין היתר מהסיבה שבתהליך ייצור התוסף לא הוספנו רכיבים לא-פעילים (פרט לכמוסה עצמה), כגון רכיבים מונעי התגיישות, חומרים משמרים, וכו'. כלומר: כל הרכיבים במוצר סינרגיים ומטרתם לעבוד יחד עם האבץ!
פרסמנו כאן באתר מספר כתבות עומק על אבץ, כגון כאן (1), כאן (2), וכאן (3).
אבץ כמות גם מינרלים אחרים אינו נצרך במצבו הטבעי. ניקח את המינרל מגנזיום למשל: הוא אינו יציב במצבו הטבעי , והמבוגרים שבינינו בטח זוכרים שבמצלמות של פעם, היו מייצרים פלאש על-ידי חשיפת מגנזיום לחמצן. באופן דומה רובינו לא נוהגים לאכול קוביות ברזל לארוחת בוקר…
אבץ ביסגליצינט הוא אבץ שבו "קושרים" כל מולקולה של אבץ עם 2 מולקולות של חומצת האמינו גליצין, ומכאן שמו ביסגליצינט: ביס = שתיים, גליצינט = גליצין.
אבץ ציטראט למשל הוא אבץ שנקשר עם חומצת לימון, בעוד שאבץ גלוקונט נקשר עם נגזרת של גלוקוז.
בסופו של דבר נשאלת שאלת המפתח: כמה אבץ "נטו" יש במוצר!? במילים אחרות – מהו מינון האבץ האלמנטאלי?
במוצר שלנו, אבץ ביסגליצינט קומפלקס, יש 40 מ"ג אבץ אלמנטאלי לכמוסה.
אם נסתכל נגלה שבחלק מהמוצרים בשוק כלל לא מפורט האחוז האלמנטאלי של המינרל (החומר הפעיל). ניקח למשל כמוסה שיש בה 400 מ"ג מגנזיום. כמות המגנזיום האלמנטאלי יכולה לנוע בין 32 מ"ג ל- 240 מ"ג, בהתאם לסוג המגנזיום ואיכותו. קונה מתוחכם של תוספי תזונה תמיד ידע לברר מהו האחוז האלמנטאלי, ובהמשך גם מהו סוג המינרל (האם ביסגליצינט? או ציטראט או קרבונט / אוקסיד? האם מקור המינרל בכרייה או סינטטי, וכו').
לסיכום, במוצר שלנו אבץ ביסגליצינט קומפלקס, יש אבץ אלמנטאלי נקי, במינון 40 מ"ג לכמוסה.
Verified owner נופר (בעלים מאומתים) –
הכלב שלי סובל מחוסר באבץ שגורם לפצעים באזור הפה (חיצוני), כל אבץ ביסגליצינאט שניסינו לפני גרם לו לבחילות ולהקיא עד שהגענו לאבץ של דר ויטמין ב"ה.
מוצר איכותי.
בטי –
ממליצה בחום, סבלתי מנשירת שיער – לוקחת את האבץ כחודשיים ויש שיפר ניכר – השיער הרבה יותר חזק .