רוב אוכלוסיית ישראל סובלת ממחסור בויטמין די!
לפי הנחיות משרד הבריאות משנת 2020, מומלץ לצרוך ויטמין D בתוסף, בטיפות: "קיימת עדיפות ברורה למתן מינון יומי של ויטמין D, בהשפעה על מערכת החיסון, המינון המומלץ 800 עד 1000 יחב"ל ביום לאנשים במשקל תקין, 2000 יחב"ל לאנשים עם עודף משקל ו- 4000 יחב"ל ביום לאנשים עם השמנת יתר קיצונית..."
אך לפי מחקר של קופת חולים מאוחדת, כ- 85% מהישראלים סובלים ממחסור בויטמין די, לרבות מחסור חמור!
כך גם לפי קופת חולים מכבי: "כדי להגיע לרמות של 52 נ"ג/מ"ל יש לצרוך 4000 יחידות בינלאומיות של D3 מדי יום, או לשלב צריכת 2000 יחידות יחד עם חשיפה מתונה לשמש."
צנצנת זכוכית, שמן בכבישה קרה
לא כל תוספי הויטמין D מיוצרים באותו האופן ובאותה האיכות. ה- Vitamin D3 של VitaSol מיוצר בצנצנת זכוכית (ולא פלסטיק), על-מנת להבטיח איטום ושמירה מיטביים על טריות המוצר, לאורך זמן.
בנוסף, כל טיפה מכילה שמן זית לא מזוכך ולא סינטטי. זאת לעומת המוצרים האחרים בשוק ש"מתהדרים" בשמן MCT סינטטי, או בשמן חמניות מעובד ומזוכך.
ויטמין D3 בנוזל (טיפות)
ויטמין די ניתן לצרוך בקפסולות כמות גם בטיפות. אך לפי תקנות משרד הבריאות אסור למכור ויטמין D במינון של יותר מ- 1,000 יחב"ל למנה.
אז מה יעשה אדם שסובל ממחסור בויטמין די ומעוניין לצרוך כמות גדולה של ויטמין D ליום? יצרוך ויטמין D בטיפות!
צריכת ויטמין D בטיפות מספקת לנו את הגמישות המרבית לצרוך את המינון המתאים לנו, בצורה נוחה. אם רוצים יותר, פשוט מוסיפים עוד טיפה.
המוצר מגיע עם טפטפת חיצונית (ולא פנימית), מה שמאפשר שליטה טובה בכמות הטיפות, וזליגתן בקלות ובמהירות.
הוראות שימוש ואחסון
הוראות שימוש: טיפה אחת ליום, עדיף עם האוכל.
אחסון: עדיף לשמור את המוצר בטמפרטורה של עד 25 מעלות, ועד 60% לחות.
תוספת שלנו: לפי גישות שונות מומלץ לצרוך ויטמין D עם מזון שומני כגון: אבוקדו, דג, אגוזים, שוקולד, אגוז קוקוס, וכו'.
רכיבים
רכיבים פעילים: ויטמין די במינון 1,000 יחב"ל לטיפה (25 מק"ג)
Vitamin D3, Cholecalciferol, 1000 IU per drop (25mcg)
רכיבים לא פעילים: שמן זית, וזהו! ללא צבעי מאכל, וללא חומרים משמרים סינטטיים.
מבין הסמפטומים המוכרים כתוצאה ממחסור בויטמין D נמנים: שרירים שנתפסים וספיגה לקויה של סידן מה שגורר בעיות בעצמות. מחסור בויטמין D גם קשור סטטיסטית עם שכיחות גבוהה יותר של סרטן הערמונית וסרטן השד.
לדברי ד"ר קובי כהן מקופ"ח כללית: "ויטמין D חיוני לבריאות העצמות. הוא מעודד ספיגה של סידן ממערכת העיכול, שומר על רמות תקינות של סידן וזרחן בדם ובעצמות, מעודד בנייה של העצם ומפחית את פירוק העצם… לוויטמין D יש תפקידים חיוניים נוספים כמו הגנה על מערכת הנשימה, על הלב ועל המוח. כמו כן נבחנת יכולתו למנוע מחלות קשות כמו מחלות לב, סוכרת וסרטן."
לפי ה- NIH (ממשלת ארה"ב), מחסור בויטמין די אצל ילדים מתבטא ברככת (מחלה המאופיינת בכשל של רקמת העצם להפוך למינרל תקין, וכתוצאה מכך גוררת עצמות רכות, עיוותים בשלד, עיכוב התפתחותי, קרדיומיופתיה, הפרעות בשיניים ועוד).
במבוגרים מחסור בויטמין D יכול לגרום לבעיות בעצמות, ועוויתות.
מחקר שבוצע על 34,874 איש מצא קשר בין מחסור בויטמין די, לשכיכות בעיות במערכת הלב.
כדי לקבל מושג לגבי רמת הויטמין D בדם, ניתן לעשות בדיקת דם במסגרת קופת חולים, או לבצע בדיקת דם באופן פרטי.
לפי מרפאת קליבלנד, סימפטומים אופייניים למחסור בויטמין D כוללים: שינויים במצב הרוח, אבדן עצם, התכווצויות שרירים, כאבי פרקים ועצמות, ועייפות.
לפי הנחיות משרד הבריאות, המינון היומי המומלץ לויטמין די עומד על 800 עד 1,000 יחב"ל ליום, למבוגר במשקל תקין.
יחד עם זאת, לרוב האוכלוסייה הבוגרת בישראל מחסור בויטמין די, כאשר לכ- 15% מהאוכלוסייה הבוגרת מחוסר חמור! מדובר בדיסוננס צורם, ועם זאת, אסור לנו להמליץ על צריכת מינון גבוהה יותר של ויטמין D. הדבר אינו נתון לשיקול דעתנו.
ידוע לנו שאנשים רבים צורכים 5,000 ואף 10,000 יחב"ל ליום של ויטמין די; וישנם מטפלים שבזמן מחלה אף ממליצים למטופליהם לצרוך מינון של עד 50,000 יחב"ל ליום, לתקופה קצרה של זמן המחלה האקוטית.
לפי גישות שונות צריכה גבוהה שכזאת רצויה לעתים, אך אנו לא מורשים להתייחס לנושא, ולכן כל שנותר לנו הוא להמליץ להיוועץ עם מומחה לרפואה (כגון רופא) או עם מומחה לרפואה טבעית (כגון נטורופת, הומאופת, הרבליסט וכו'), כדי לקבל המלצות שהן מעבר למה שלנו מותר להמליץ.
ויטמינים הם רכיבים תזונתי קריטיים לתפקוד התקין של גופינו על מערכותיו השונות. הויטמינים המוכרים כיום הם ויטמין A, C, D, E, K וגם ויטמין B לסוגיו: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12.
מחסור בויטמינים מוביל לאינספור בעיות, החל מבעיות בציפורניים, בעור, ובשיער, דרך דימומים בחניכיים, ראייה חלשה, ספיגה לקויה של סידן, ועד לסימפטומים קשים כמות תפקוד נוירולוגי לקוי ועוד.
מזה זמן רב שמפורסמים מאמרים ומחקרים שעוסקים בקשר בין מחסור בויטמין די לבין חומרת מחלת הקורונה ואף תמותה.
למשל, מחקר עדכני בראשות ד"ר עמיאל דרור ופרופ' מייקל אדלשטיין משקף קשר הדוק בין רמת הויטמין די בדם לבין חומרת מחלת הקורונה.
המחקר מצא כי רמת התמותה בקרב חולים עם רמות מספיקות של ויטמין D היתה 2.3%, לעומת רמת תמותה של 25.6% בקרב חולים עם חוסר בוויטמין D. כלומר: תמותה של פי 11 יותר גבוהה בקרב חולים עם מחסור בויטמין די!
על פניו נראה שקיים קשר בין מחסור בויטמין די לתחלואה קשה יותר במחלת הקורונה, ואף תמותה. עם זאת, זוהי אינה העמדה הרשמית של מדינת ישראל ומדובר במחקרים בהיקף מוגבל בלבד.
Verified owner אירית יצחק (בעלים מאומתים) –
לחגי היקר
תודה על העזרה בהזמנה.
רק לציין שהויטמין D שרכשתי עזר מאד לפתרון בעיה רפואית שממנה סבלתי בשנים האחרונות.
ורופא מיוחד עלה על הפתרון-ויטמין D
רכשתי אצלכם את הויטמין עם השמן שכושר הספיגה שלו גבוה
ומזה מספר חודשים הצלחנו להעלות את המינון בבדיקות שהתחילו להסתדר ולאזן את הגוף.
אנשים לא יודעים כמה חשוב ויטמין D
כשיש אנשים סבלניים ונותני שירות הכל כייף
להתראות בהזמנה הבאה
שנה טובה
שי –
ויטמין D מצוין שהצליח להעלות לי ערכים בתקופה מאוד קצרה.
רכשתי את הוויטמין D באמצע מרץ אחרי שבבדיקות דם היה לי ערכים של 65 nmo/L שזה יחסית גבולי.
התחלתי לקחת 5 טיפות כל ערב ואחרי 3.5 חודשים בבדיקות שעשיתי לאחרונה ערך הויטמין D עלה ל135 nmo/L
ממליץ בחום למי שמחפש להעלות ערכי ויטמין D