מדוע הסידן שלנו הטוב בארץ!?
- סידן ביסגליצינאט (Calcium Bisglycinate) קשור עם חומצת האמינו גליצין, מהתצורות האיכותית ביותר של סידן ומנירלים בכלל. כך הסידן "יורש" את סגולות הגליצין לרבות ספיגה מעולה, והפוטנציאל לעבור את מחסום הדם-מוח.
- Fully Reacted - הסידן שלנו הוא היחיד בישראל נכון למועד כתיבת שורות אלו, שהוא ביסגליצינאט, ו/או Fully Reacted, כלומר: הסידן אינו מדולל באף חומר אחר. יש בו 100% סידן ביסגליצינאט ואין בו שום דבר אחר! מינרלים שהם Fully Reacted הם איכותיים ויקרים במידה רבה ממינרלים שאינם Fully Reacted. הם נספגים טוב יותר ואפקטיביים בהרבה.
תופעות לוואי: ספיגתם הגבוהה של המינרלים מסוג ביסגליצינאט Fully Reacted, באופן מובנה מביאה לכך שהם גוררים פחות תופעות לוואי.
שחרור מושהה: הסידן של VitaSol מגיע בשחרור מושהה: הוא מיועד להיפתח רק לאחר שהוא יוצא מהקיבה למעי. כך נמנעת פגיעת הסידן בחומציות הטבעית של הקיבה, מה שעלול לגרור בקיבה סביבה בסיסית בה הליקובקטור משגשג, וכן מצב שמזון יגיע לא-מעוכל למעי.
מינון אלמנטאלי: 140 מ"ג סידן אלמנטאלי לכמוסה! חשוב להבחין שתוספי סידן שמציעים מינון אלמנטאלי גבוהה יותר עשויים מסידן בתצורות אחרות, מה שמגיע עם חסרונות רבים: הן מהיבט של ספיגה והן מהיבט של רכיבים סינטטיים לא-פעילים מזיקים, וכו'.
מופק מכרייה: תוספי תזונה יכולים להיות מופקים מהטבע או מיוצרים באופן סינטטי לחלוטין (בדומה לתרופות) ולהיות מופקים מנפט / פטרוליום / רכיבים שעברו הנדסה גנטית, וכו'. הסידן שלנו מופק מכרייה, וכמובן שאין בו הנדסה גנטית.
כמוסה (לא טבליה): לחוויית בליעה נוחה וחלקה. הכמוסה בגודל 00, כלומר: גודל סטנדרטי-גדול ולא ענק.
סידן מהטובים בעולם
השקענו המון כדי שיהיה בישראל תוסף סידן ממש איכותי שמקורו בכרייה ולא בפטרוליום / נפט / וכו'. באמת.
התקשרנו עם יצרנים בחו"ל, קיבלנו אישור ממשרד הבריאות לייבוא האבץ, ייבאנו את חומר הגלם, התקשרנו עם מפעל בעל הסמכת GMP לצורך ייצור התוסף, פיתחנו פורמולה שמבוססת על חוד החנית של המדע והמחקר, ואז התייעצנו עם מומחים בארץ ובעולם, ושיפרנו אותה עוד יותר, והנה לאחר שנים של השקעה הבאנו לארץ סידן מעולה, בשורה אחת עם תוספי הסידן הטובים בעולם!
סידן ביסגליצינאט Fully Reacted בשחרור מושהה!
למה אין ויטמין K2 בסידן שלנו?
ויטמין K2 ידוע בכך שהוא חיוני לספיגת סידן. אז מדוע לא הוספנו ויטמין D לתוסף לסידן שלנו?
הסיבה הראשונה היא שויטמין K2 נמצא ברוב התוספים בארץ בתצורתו הנחותה MK4 שספיגתה כל כך גרועה, עד כדי כך שמינון של 160 מק"ג (הקבוצה המרבית המותרת לפי משרד הבריאות), חסרת משמעות לחלוטין. יתרה מכך, מדובר בויטמין סינטטי לחלוטין ובמקרה שכזה אין להתעלם מכך שהוא בעל פוטנציאל להזיק.
הסיבה השנייה היא שכול אחד צורך מספר כמוסות שונה של סידן. אדם אחד ייצרוך כמוסה ליום ואחר 10 כמוסות ליום. בשל השונות הגבוהה, הויטמין K2 עלול להיראות כמוגזם לאחד, וכנמוך מידי לאחר.
ההמלצה שלנו היא לצרוך ויטמין K2 מסוג MK7 כאשר צורכים סידן, ולא לצרוך ויטמין K2 מסוג MK4 או MK9. אנו מקווים שבעתיד נוכל להציע מוצר שכזה לציבור הרחב.
רכיבים לא פעילים
לאחר שייצרנו סידן מהסוג הטוב ביותר (ביסגליצינאט ו- Fully Reacted), בשחרור מושהה, המשכנו עם אותו הקו: פרקטיקות ייצור מתקדמות ביותר, כמות גם סטנדרטים גבוהים ביותר של איכות, אפיון, פיתוח, פורמולציה וייצור:
רכיבים לא פעילים הם רכיבים (כמעט-תמיד) סינטטיים, שתפקידם אינו לשרת את גוף האדם אלא ההיפך מכך: את המכונה שבחדר הייצור - על חשבון פגיעה בנו!
מחקרים מציגים נזקים, ואף נזקים משמעותיים, שגוררים רכיבים לא-פעילים סינטטיים, כגון: סיליקון דיאוקסיד, נתרן קרוסקרמלוז, טיטניום דיאקוסיד, אשלגן סורבט, ועוד.
על-אחת כמה וכמה חשוב להימנע מצריכה קבועה של רכיבים שכאלו, ובטח שבמינון יחסית גבוהה.
רק תוספי תזונה באיכות מעולה, אינם מכילים תוספת של רכיבים סינטטיים לא-פעילים. מבט מהיר על הסידן של VitaSol מגלה שלא הוספנו לתוסף רכיבים לא פעילים, פרט לכמוסה עצמה! אין רכיבים לא פעילים סינטטיים, אין רכיבי מילוי, אין רכיבים מונעי התגיישות, אין רכיבים משמרים, שום כלום! גם בהיבט זה אנו מספקים את המוצר האיכותי ביותר שניתן, וכול המוסיף גורע...
כמוסה (טבעונית): באופן דומה ייצרנו את הסידן בכמוסה טבעונית (ולא בטבליה שנתקעת), לבליעה קלה ולחוויה חלקה...
מה זה סידן ביסגליצינאט?
סידן הוא מינרל חיוני, יסוד כימי שסימונו Ca.. לחלק ניכר מאוד באוכלוסיה המבוגרת בישראל מחסור בסידן, מה שלעתים מתבטא באוסתאופורוזיס (בריחת עצם / דלול עצם), ועוד.
סידן ביסגליצינאט (Calcium Bisglycinate) הוא סוג הסידן האיכותי ביותר שקיים בתוספי תזונה: הוא קשור מולקולרית עם חומצת האמינו גליצין שמאפשרת לו להיספג מעולה, לעבור את מחסם הדם-מוח, וכך לגרור מינימום תופעות לוואי (כגון שלשול, בחילות ובלאגן במערכת העיכול).
נוסף: חומצת האמינו גליצין (glycine) עצמה ידועה כבעלת סגולות רבות, למשל: חומצת האמינו גליצין חיונית לגוף לצורך סינטזה של הסופר-אנטי-אוקסידנט גלוטתיון (glutathione).
סיכום: הסידן של VitaSol הוא מהסוג האיכותי ביותר שקיים - ביסגליצינאט. הוא נספג מצוין וניתן לקחת אותו במינון נמוך או גבוהה. הוא קשור עם חומצת האמינו האיכותית גליצין ו"יורש" את סגולותיה לרבות הפוטנציאל לעבור את מחסום הדם-מוח! בנוסף, הסידן של VitaSol עשוי מכרייה, Fully Reacted, וכן בשחרור מושהה.
אילו סוגי סידן קיימים?
קיימים סוגי סידן רבים בתוספי תזונה ובתרופות. חלקם נספגים טוב יותר, חלקם פחות, וחלקם ממש לא נספגים... הנה הסוגים הפופולריים ביותר של סידן בארץ:
סידן ביסגליצינאט נקי - Calcium Bisglycinate Fully Reacted. זהו הסוג הטוב ביותר. הסידן של VitaSol הוא היחיד בארץ מסוג זה.
סידן קרבונט - Calcium Carbonate, ספיגה ממש לא טובה, תופעות לוואי רבות, לא מתאים למחסור במגנזיום.
סידן אמורפי - Calcium Carbonate, מכיל טכנולוגיה מתקדמת לספיגה, אך מגיע עם חבילה של רכיבים סינטטיים לא-פעילים. מדובר במוצר שמזכיר תרופה יותר מאשר תוסף תזונה, מההיבט שהוא חיקוי של סידן של סרטנים כחולים.
סידן ציטראט - Calcium Citrate, קשור עם חומצת לימון סינטטית - שמקורה לא בלימון אלא בסוכר.
מה זה Fully Reacted
שאלה מצויינת! סידן שקשור באופן מלא לחומצת האמינו גליצין בלבד, ואין בו שום חומר חופשי, נקרא Fully Reacted. במצב זה הסידן בעל פוטנציאל ספיגה מעולה וכן בעל הפוטנציאל לעבור את מחסום הדם-מוח.
האם לא עדיף סידן אמורפי?
סידן אמורפי הוא בעצם סידן קרבונט שאינו מופק מסידן כלל (מכרייה) אלא מיוצר באופן סינטטי לחלוטין מחומרים תעשייתיים כגון נפט ופטרוליום. ההבדל בין סידן אמורפי לסידן קרבונט רגיל הוא שהסידן האמורפי מיוצר בטכנולוגיה מתקדמת לשיפור הספיגה.
כלומר: לקחו מוצר סינטטי שעשוי מחומרים תעשייתיים, ובאמצעים טכנולוגיים עקפנו את מנגנוני ההגנה של הגוף (ממברנת התא) במטרה להביא לספיגתו "בכוח". האם מה שנספג זה סידן? לא! מה שנספג זה סידן סינטטי שאין בו סידן אלא מבנה מולקולרי-כימי בדומה לסין.
אפשר ללמוד על הסוגיה הזאת מהכתבה שפרסמנו רק לא מזמן, על ויטמין C סינטטי והנזקים הרבים להם הוא גורם לכאורה (מה שמגובה במחקרים רבים). מנזקים ללב, דרך ה- DNA ועד לאבנים בכליות.
למיותר לציין שסידן אמורפי הוא מוצר חדשני, ומכוח זה, אין לגביו מדע ארוך טווח, או הבנה מעמיק של ההשלכות לטווח הרחוק.
סיכום: סידן אמרופי הוא סידן קרבונט שאין בו סידן מכרייה. הוא מופק באופן סינטטי מרכיבים תעשייתיים ונספג בגוף באמצעים טכנולוגיים שעוקפים את מנגנוני ההגנה המובנים בגוף.
איזה סידן הכי טוב!?
סידן אמורפי או סידן קרבונט או סידן ציטראט או סידן ביסגליצינאט
סידן ביסגליצינאט Fully Reacted הוא סוג הסידן האיכותי ביותר: הוא קשור עם חומצת האמינו גליצין ו"יורש" ממנה את סגולותיה לרבות ספיגה מעולה, והפוטנציאל לעבור את מחסום הדם-מוח. בנוסף, הסידן של VitaSol מופק מכרייה, הוא גם בשחרור מושהה, וגם זמין בתצורה כמוסה נוחה לבליעה ולא בטבליה ענקית.
סידן קרבונט נספג ממש גרוע, וגורר תופעות לוואי רבות בדומה לסידן סולפאט, הידרוקסיד, ועוד.
סידן ציטראט קשור עם חומצת לימון סינטטית שאין בה לימון והיא מופקת מסוכר. "ציטראטים" ידועים בספיגתם הבינונית ומטה, ובכך שהם מתאימים לצריכה במינון נמוך לכול היותר.
סידן אמורפי בעייתי מאוד מכיוון שהוא יותר דומה לתרופה מאשר לתוסף תזונה. הוא מופק מחומרים תעשייתיים ואין בו מינרל אמיתי (אלא חיקוי סינטטי), והוא נספג טוב למרות שהוא למעשה סידן קרבונט, מהסיבה שהוא מתוחכם ונספג בכוח, כנגד מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף. זו עלולה להסתבר כחרב פיפיות בדיוק כפי שקורה עם תרופות או תוספים סינטטיים אחרים שמיוצרים מנפט או פטרוליום או תירס שעבר הנדסה גנטית.
אילו תופעות לוואי גורר סידן
תופעות הלוואי המוכרות ביותר של סידן קשורות רבות דווקא בבסיסיות הגבוהה שלו והן בחילה והקאות.
הסידן של VitaSol פותר בעיה זו מכך שהוא מהסוג Bisglycinate, כלומר: ספיגתו מעולה, וכן התוסף מגיע בשחרור מושהה כדי למנוע תופעות לוואי שמקורן בקיבה.
מה לעשות אם יש לי תופעות לוואי?
- לעבור לסידן מסוג אחר שגורר פחות תופעות לוואי כגון מגנזיום ביסגליצינאט Fully Reacted.
- לנסות לקחת סידן עם או בלי האוכל.
- לקחת את אותו המינון במספר מנות,
בהפרש של כשעיים לפחות בין מנה למנה.
מהו המינון המומלת של סידן
לפי המלצות משרד הבריאות, הקצובה היומית המומלצת של סידן היא 800 מ"ג ליום לנשים וגברים בוגרים. מנגד, הקצובה המרבית היא 1600 מ"ג ליום.
לדעתינו הסוגיה הרגישה בסידן היא בכלל לא המינון אלא תופעת ההסתיידות המסוכנת שקשורה בצריכה לא נכונה של סידן. עוד בכתבה איך לקחת סידן בדרך הנכונה.
הוראות שימוש ואחסון
הוראות שימוש: 1-2 כמוסות למנה. ניתן לצרוך עד 10 כמוסות ליום, עדיף לחלק למספר מנות.
אחסון: עדיף לשמור את המוצר בטמפרטורה של עד 35 מעלות, ב- 30%-70% לחות. ניתן לשמור בקירור או בארון.
מאפייני מוצר - מידע משלים
כמוסה / טבליה: כמוסה
גודל כמוסה: 00 (גודל סטנדרטי-גדול, לא ענק ולא טבליה שנתקעת)
מידע על אלרגנים: אינו מכיל אלרגנים
גלוטן: אינו מכיל גלוטן
חלב: אינו מכיל חלב
טבעוני / צמחוני: כן
כיצד המינרלים מופקים - מכרייה או, בייצור סינטטי מנפט / פטרוליום וכו'?: כרייה
האם המינרלים Fully Reacted: כן (הצהרת יצרן)
מיוצר במפעל בעל הסמכת GMP / תי"נ (תנאי ייצור נאותים): כן
רכיבים
רכיבים "פעילים":
- סידן ביסגליצינאט Fully Reacted במינון 736 מ"ג
שמספקים 140 מ"ג סידן אלמנטאלי
רכיבים לא פעילים: כמוסה טבעונית וזהו! (היפרומלוז וגומי גלן)
בתהליך הייצור לא הוספנו רכיבים לא פעילים כגון רכיבים משמרים, עמילנים מעובדים, חומרי מילוי, מונעי התגיישות, חומרי הלחה, מייצבים, מסמיכים, צבעי מאכל, וכו'. כך אנו שומרים על התוסף "נקי" מרכיבים מלכלוכים שתפקידם אינו להזין אותנו אלא להוזיל את עלות הייצור...
כשרויות:
- בד"צ מהדרין בהשגחת הרב אברהם רובין
- כשר פרווה
סידן ביסגליצינאט Fully Reacted הוא סוג הסידן האיכותי ביותר: הוא קשור עם חומצת האמינו גליצין ו"יורש" ממנה את סגולותיה לרבות ספיגה מעולה, והפוטנציאל לעבור את מחסום הדם-מוח. בנוסף, הסידן של VitaSol מופק מכרייה, הוא גם בשחרור מושהה, וגם זמין בתצורה כמוסה נוחה לבליעה ולא בטבליה ענקית.
סידן קרבונט נספג ממש גרוע, וגורר תופעות לוואי רבות בדומה לסידן סולפאט, הידרוקסיד, ועוד.
סידן ציטראט קשור עם חומצת לימון סינטטית שאין בה לימון והיא מופקת מסוכר. "ציטראטים" ידועים בספיגתם הבינונית ומטה, ובכך שהם מתאימים לצריכה במינון נמוך לכול היותר.
סידן אמורפי בעייתי מאוד מכיוון שהוא יותר דומה לתרופה מאשר לתוסף תזונה. הוא מופק מחומרים תעשייתיים ואין בו מינרל אמיתי (אלא חיקוי סינטטי), והוא נספג טוב למרות שהוא למעשה סידן קרבונט, מהסיבה שהוא מתוחכם ונספג בכוח, כנגד מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף. זו עלולה להסתבר כחרב פיפיות בדיוק כפי שקורה עם תרופות או תוספים סינטטיים אחרים שמיוצרים מנפט או פטרוליום או תירס שעבר הנדסה גנטית.
ישנן גישות לכאן ולכן כגון המחקר הזה שממליץ לקחת סידן דווקא בלילה, כמות גם המלצות לקחת סידן רק בבוקר או בצהריים. מתוך הניסיון שלנו ניתן לקחת בכול שעות היום.
הבעיה עם סידן היא לא השעה אלא המרחק בין צריכתו לצריכת תרופות ותוספים אחרים, שאתם הוא עלול להתנגש. סידן (כמות גם מגנזיום) עלול לפגוע בספיגה של תרופות ותוספים שונים.
בשורה התחתונה, רצוי להרחיק סידן לפחות 2-6 שעות מתרופות שונות. כמות כן ככול שניתן רצוי להרחיק סידן לפחות שעתיים מצריכת מינרלים אחרים כגון מגנזיום או אשלגן. זאת מהסיבה שמינרלים מתחרים זה עם זה על הספיגה. עם זאת, מינרלים מסוג ביסגליצינאט Fully Reacted ובתוכם גם סידן, פחות פוגע בספיגת מינרלים אחרים שנצרכים בסמיכות.
- האם ניתן לקחת סידן בלילה? כן, וכפי שתיארנו למעלה, יש אף מחקרים שתומכים בכך.
- האם ניתן לקחת סידן בבוקר? כן, יש גישות שתומכות בצריכת מגנזיום בבוקר – שעה אחרי ארוחת הבוקר, או בצהריים.
- האם ניתן לקחת מגנזיום על קיבה ריקה? אם מדובר בסידן ביסגליצינאט אז ניתן לנסות, אבל במקרה של תופעות לוואי עדיף עם אוכל. במקרה של סידן קרבונט, עדיף לקחת רק עם האוכל.
- האם ניתן לקחת סידן עם אוכל? כן. ככלל זה עדיף.
מינון טוב של סידן מתחיל מ- 140 מ"ג ליום (כמוסה אחת), כאשר המינון האפקטיבי ביותר עומד על 4-5 כמוסות ליום ומעלה.
עדיף לפצל את הצריכה לכמה מנות, ולא לצרוך מינון גבוהה במכה אחת, כדי לשפר את הספיגה וכדי להקטין את הסבירות לתופעות לוואי.
ספיגת סידן מושפעת מאוד מסוג הסידן ולכן סידן ביסגליצינאט מומלץ בהשוואה לסידן קרבונט, ציטראט וכו'.
לפי המלצות משרד הבריאות, הקצובה היומית המומלצת של סידן היא 800 מ"ג ליום לנשים וגברים בוגרים.
הקצובה המרבית שקבע משרד הבריאות לסידן היא 1,600 מ"ג ליום. לכן בתוסף המגנזיום של VitaSol, ההמלצה היא לקחת עד 10 כמוסות ליום.
תופעות הלוואי הכי מוכרות עם סידן הן תגובות שליליות במערכת העיכול כגון בחילה, הקאה, גזים, נפיחות ועוד.
עם זאת, במגנזיום הסיכון הגדול אינו תופעות הלוואי אלא תופעת ההסתיידות, מכך שצורכים סידן לא נכון. במצב שכזה במקום שהסידן ייספג בעצמות הוא הולך למקומות הלא-נכונים, ושם גורר נזקים שיכולים להגיע עד לכדי התקף לב וייתכן שאף למוות!. הרחבנו על כך בכתבה איך לקחת סידן נכון?
תופעות לוואי שנובעות מסוג לא איכותי של סידן
ככול שתופעות הלוואי נגרמות בשל צריכת סידן קרבונט, הידרוקסיד, וכו', יש לעבור לסוג סידן איכותי שספיגתו טובה ולכן גורר פחות תופעות לוואי. למשל: סידן ביסגליצינאט Fully Reacted, או סידן ציטראט שמתאים יותר למינונים נמוכים.
תופעות לוואי נוספות שמוכרות עם סידן הן בחילות ואף הקאות. אלו אינן קשורות דווקא לרמת הספיגה, אלא נובעות מכך שסידן הוא מינרל בסיסי שעלול לנטרל את חומציות הקיבה. במקרה שכזה סידן בשחרור מושהה עשוי לפתור את הבעיה.
כיצד נאבחן האם מקור תופעות הלוואי הוא במעי או בקיבה?
האם תופעות הלוואי מתחילות תוך 30-60 דקות?
תוסף תזונה מתפרק בקיבה בדרך כלל בתוך זמן קצר מאוד. כך שאם תופעות הלוואי קורות בטווח של עד 30-40 דקות מרגע צריכת התוסף, כנראה שמדובר בתופעות שקשורות בקיבה. במקרים שכאלו, תוסף בשחרור מושהה עשוי לפתור את הבעיה.
האם תופעות הלוואי מתחילות אחרי שעתיים ומעלה?
בתוך כחצי שעה עד שעתיים התוסף עובר מהקיבה למעי. ככול שתופעות הלוואי מתחילות אחרי יותר משעתיים, הרי שהן לא קשורות בקיבה, ונובעות כנראה מכך שסוג הסידן פשוט לא איכותי או לא מתאים לגוף הספציפי. במקרה שכזה יש לנסות סוג אחר של סידן. למשל: במקום סידן קרבנוט או סידן ציטראט, סידן ביסגליצינאט Fully Reacted.
איך אומרים סידן באנגלית?
Calcium
סימון באותיות Ca
סידן אמורפי דנסיטי הוא סידן קרבונט אמורפי שאינו מופק מכרייה אלא מיוצר באופן סינטטי ותעשייתי לחלוטין בדומה לתרופות. מה זה אומר אמורפי? בתחל'ס זה לא אומר הרבה, זה יותר מונח שיווקי מאשר בידול מוצרי אמיתי.
תופעות הלוואי של סידן אמורפי דומות לתופעות הלוואי של סידן רגיל מסוג קרבונט. עם זאת, מהסיבה שספיגתו טובה משל סידן רגיל, הוא כנראה "פוסח" על חלק מתופעות הלוואי. מנגד, מכיוון שהוא סינטטי ואינו מופק באופן טבעי, הוא כנראה "מייצר" תופעות לוואי ייחודיות משלו שאינן אופייניות לסידן שמקורו טבעי (מכרייה).
הבעיה שאנו רואים עם סידן אמורפי היא שמדובר ברכיב סינטטי בטכנולוגיית ננו, כלומר: הוא נספג בתאים "בכוח": ממברנת התא אינה מסוגלת לחסום אותו כיוון שחלקיקיו קטנים (ננו). כאשר לא מדובר ברכיב טבעי אלא ברכיב סינטטי שאינו מופק מהטבע כלל, אנו פחות מתלהבים מהרעיון של טכנולוגיית ננו. מסובר בסוגיה שהתייחסנו אליה גם בכתבה: איזה ויטמין C הכי טוב ומאיזה להיזהר.
סידן נמצא בדם ומשם הולך למקום היעד שלו: העצמות (וגם השיניים). ויטמין D (וגם מגנזיום) אחראי לקחת את הסידן ולהביא אותו לדם. ויטמין K2 אחראי לקחת את הסידן מהדם ולהכניס אותו לעצמות.
כאשר הגוף עובד לא טוב, הסידן לא הולך לעצמות אלא למקומות אחרים, ושם עושה נזקים וגרר הסתיידות "קלסיפיקציה". בדרך כלל ויטמין K2 איכותי עוזר במצב של חוסר בויטמין K2, כדי להביא לכך שיהיה פחות סידן בדם, ויותר סידן במקומות הנכונים.
ניתן ללמוד על סידן הכתבות שפרסמנו על:
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.